MADSHUS-FORSKJELLEN

Det er over 100 år siden Martin Madshus forvandlet skogens fineste tømmer til de originale Madshusskiene. Materialtyper og utvalg har endret seg drastisk, fra den tidas sortering av tømmer og trevirke til dagens høykontrollerte materialutvelgelsesprosesser, men fundamentet og prinsippene har ikke endret seg. Vi bruker kun de beste og mest stabile materialene, slik at vi har full kontroll på hvert eneste steg av produksjons- og designprosessen.

Til høyre ser du noen av teknologiene og prosessene vi bruker til å sette nye standarder for bransjen her på Madshus.

THE MADSHUS DIFFERENCE
Sko
RevoWrap™

RevoWrap™

RevoWrap™ konstruksjon omslutter foten fra hæl til tå og tilbake, fra med bare ett materiale, nede fra sålen og opp til lissehullene, uten sømmer og skjøter. Dette gir mindre materialbruk totalt, og gjør skoen lettere og mer bevegelig samtidig som den fortsatt sørger for støtte der du trenger det mest. Sømløs overgang mellom overdel og underdel/såle holder foten trygt på plass, gir bedre kontroll og mer effektiv kraftoverføring.

PVC-Free

PVC-Free

Madshus tar ansvar for miljøet. Derfor har Madshus introdusert de mest tilpasningsdyktige og pustende skiskoene - helt uten PVC. Vi lever av snø og vinter, og vil gjøre vårt for å redusere den globale oppvarmingen og miljøet.

MemBrain® Softshell Construction

MemBrain® Softshell Construction

I Madshus skisko brukes MemBrain® softshell og en hybrid konstruksjon. Dette gjør at skiskoen former seg godt rundt foten, er slitesterke, vanntette, pustende og varme.

Lacing Fingers

Lacing Fingers

Madshus har utviklet et lissesystem som omslutter og forankrer hele foten og gir de mest tilpasningsdyktige skiskoene på markedet. Madshus Lacing Fingers er forankret helt fra bunnen av skoen med avbalansert snøring, slik at forfoten holdes godt på plass i alle retninger, uten trykkpunkter.

Integrated Carbon Skate Base

Integrated Carbon Skate Base

The 3D-molded Integrated Carbon Base on the Madshus Super Nano boot transfers every ounce of power directly into the ski, with unparalleled stability. The one-piece base matches the contours of the foot, wrapping around the heel, under the arch, and all the way through the forefoot, minimizing the amount of material between your foot and the ski for moredirect drive. All combined, the boot is 47% more torsionally rigid than any other boot we have built.

Integrated Carbon Classic Base

Integrated Carbon Classic Base

Now featured on the new Super Nano Classic, the one-piece base holds the heel and wraps through the arch to the toes, providing stability and edge control. The forefoot layup is tuned to flex easily, with a spring-like kick.

Ski Construction
World Cup Technology

World Cup Technology

Redline Carbon Classic and Intelligrip technology come together to create World Cup level skis

Paulownia and Carbon Hybrid Construction

Paulownia and Carbon Hybrid Construction

Paulownia – a fast-growing, farm-raised wood core material with fantastic weight and even density – is surrounded by carbon reinforcement for optimal, lightweight stiffness and torsion.

Triaxial Carbon Construction

Triaxial Carbon Construction

Triaxial Carbon Construction har en større andel av karbonfiber som omslutter kjernematerialet. Dette sikrer en ski som er ekstremt lett i egenvekt og har en høy fleksibilitet. Madshus bruker denne konstruksjonen på alle skiene i Champion serien.

3D Construction

3D Construction

3D-konstruksjon er en unik prosess som former skienes kjerne. 3D-konstruksjonen reduserer vekt og kanaliserer stivhet og respons i et spesifikt mønster for å sikre en presis justering av skiens vridningsstivhet og flex.

Torsion Cap Construction

Torsion Cap Construction

Torsion Cap Construction er en kjerne trukket i glassfiberstrømpe omkranset av cap og såle. Denne konstruksjonen gir en ski med lang levetid og allsidighet.

NIS Plates

NIS Plates

NIS (Nordic Integrated System) er en permanent, limt plate på skien som bindingen skyves inn i. Utviklet sammen med Rottefella og patentert av Madshus. NIS plata sikrer presis, enkel og hurtig montering av bindingen til skiene. Med NIS plata kan en også lett stille bindingsposisjonen frem og tilbake for balansepunktet på skien, noe som er nyttig ved forskjellige snøforhold.

Madshus Speed Tip

Madshus Speed Tip

Madshus Speed Tip er en del av skiens totale profil, og sørger for å fordele og forlenge skiens trykksone - ideell for kaldere føreforhold.

Madshus Speed Tip Plus

Madshus Speed Tip Plus

Madshus Speed Tip Plus gir maksimal glid ved å skape kortere trykksoner slik at skien får bedre flyt, mindre sug og glir bedre i våt og bløt snø.

CAD

CAD

CAD (Computer Aided Design) gir Madshus muligheten til å produsere ski med ekstremt kompliserte tredimensjonale konstruksjoner på Madshus RED og Champion modeller. Helt fra de første testene kan Madshus produktutviklere og ingeniører behandle tilbakemeldingene fra utøverne og simulere endringer digitalt, og dermed evaluere endringer i skiens eksisterende og foreslåtte egenskaper.

Ski Bases
Intelligrip®

Intelligrip®

Sørger for mohairfellenes velkjente festet samtidig som du får maksimal glid som trengs til klassisk langrenn, skiturer i oppkjørte spor og utenfor løypenettet så vel som tøffe toppturer. Intelligrip® og Intelligrip® såler gir trygt og solid feste på vanskelige føreforhold samtidig som du unngår ising, kombinert med topp glid fra polyetylen såle.

P200 Nano Zero Base

P200 Nano Zero Base

P200 Nano Zero har et eget gummiert belegg innfelt i P-Tex sålen for å sikre perfekt feste i selv de vanskeligste 0-føresituasjonene. P200 Nano Zero sålen kommer utelukkende på REDLINE modellene, og kombinerer ekstrem slitestyrke med uovertruffent voksopptak - gullstandarden på våre racing såler.

P190 Base

P190 Nano Base

Utviklet for fart og ytelse i vår Champion serie. P190 Nano såle kommer i forskjellige utgaver – Kald, Pluss, Universal og Zero CIG, som sikrer deg optimal glid og letter preparering for alle forhold.

P170 Base

P170 Base

Denne sålen har samme egenskaper som Worldcup-utgaven, P190 såle. P170 sålen kommer i to utgaver – P170 og P170 Zero CIG. Begge utgavene gir deg ekstreme egenskaper, fra maks glid på kaldt føre med P170, eller vanskelige forhold rundt null med Zero sålen.

Zero Classic Base

Zero Classic IntelliGrip (CIG) Base

Denne sålen er utviklet for klassisk-ski og kommer med en unik fabrikkslip. Sålen er gummiert og limes inn i festesonen på skien. Spesialbelegget har en hevet, teksturert overflate som gir godt feste under vanskelige smøreforhold.

P-tex 2000 Electra Sintered Racing Base

PTex 2000 Electra Sintered Racing Base

I PTex 2000 Electra Sintered Racing såle brukes polyethylene pellets som blir presset inn i en hard blokk, for deretter å bli kuttet i tynne striper. Resultatet av dette er et sålemateriale som er hardt, men som tar godt i mot voks, spesielt etter noen påføringer. Målet med voksing av denne sålen er å matche hardheten på voksen som brukes opp mot hardheten på snøen.

MultiGrip (MG) Wax-Free Base

MultiGrip (MG) Wax-Free Base

MultiGrip (MG) Wax-Free såle er et smørefritt system som er utviklet og patentert av Madshus. Dette patentet setter standarden for smørefrie systemer. MultiGrip har sålemateriale i front, og fellemateriale i festesonen. Dette sikrer feste på alle typer forhold og god glid mot underlaget.

MultiGrip Vario+ (MGV+) Wax-Free Base

MultiGrip Vario+ (MGV+) Wax-Free Base

MGV+ sålen er en patentert smørefri såle. Denne oppfører seg som en smurt såle, og Madshus har denne på turski. Sålen har kraftigst struktur i midten av festesonen, og er mer glatt framme og bak på skien.

Omnitrak® Waxless Base

Omnitrak® Waxless Base

Omnitrak® smørefri såle brukes på Madshus randonnee ski. Omnitrak® såler har fem soner. Avrundet skjellstruktur og god avstand mellom skjellene i overgangsonene sikrer god glid, mens skarpere, tettere skjell under foten gir optimalt feste.

P200 Nano Black Base

P200 Nano Black Base

P200 Nano Black såle har en unik konstruksjon som gjør den enda raskere og gir enda bedre egenskaper på alle snøforhold. Sålen, som kun kommer på våre REDLINE modeller, er ekstremt slitesterk og har uovertruffent voksopptak. Dette er gullstandarden av våre racing såler.

P200 Nano Black Plus

P200 Nano Black Plus

P200 Black Plus såler er laget av hydrofobe materialer som reduserer sugeeffekten og avviser skitt og smuss i snøen. Sålen, som kun kommer på våre REDLINE modeller, er ekstremt slitesterk og har uovertruffent voksopptak. Dette er gullstandarden av våre racing såler.

Staver
3D Heat Moldable

3D Heat Moldable

Madshus Contour stropp er en 3D-konstruksjon bygget rundt håndens komplekse form og bevegelsesmønster, slik at den sitter som støpt og gir optimal kraftoverføring til staven. Stroppen er fleksibel og lett å justere, og kan også varmetilpasses for individuelle behov.

Supergrip

Supergrip

Silikonmønster på innsiden av Contour Champion og Contour Race holder stroppen trygt på plass slik at du kan komme deg mest mulig effektivt fra start til mål.

Ultra High Modulus Shaft

Ultra High Modulus Shaft

100% ultra high modulus karbon konstruksjon gir en stivere stav og reduserer vekten til 58 grams per meter. Resultatet er mer effektiv og direkte kraftoverføring.

Contour Champion and Race Strap

Contour Champion and Race Strap

Contour Champion Strap gir eksepsjonell kontroll på stavtaket og kommer kun på Nano Carbon 100 UHM stavene, og bruker en ny 3D-utforming. Stroppen kan varmetilpasses for å finjustere dine unike behov, slik at den støtter optimalt over vristen og ligger godt i håndflaten. Den mykere konstruksjonen gjør det lettere å ta stavene av og på,neoprene Comfort tab hindrer at den klemmer, og med SuperGrip silikonpreging glipper den ikke.

Ski Cores
intellichip

intellichip

IntelliChip er en NCF chip integrert i skiens kjerne med alle data om skiens egenskaper og mål. En digital database overfører alt om skiens unike signatur. Ved å skanne den interne chipen i ski får du umiddelbart tilgang til all denne informasjonen om skien, slik som hvilken løpervekt skien er tilpasset, spennprofil, kammerhøyde og optimale smøresoner.

PR 100X Core

PR100X Core

PR100X er et akrylbasert kjernemateriale som sammen med Madshus sin Triaxial Braiding teknologi gir meget gode egenskaper. Dette er et ekstremt lett materiale som også brukes i flere høyteknologiske maskiner, som for eksempel i rotorbladene på helikopter og i vingene på jetfly. PR100X gir våre ski god demping, og er førstevalget for våre toppmodeller. Kjernen er 3D formet på vår modell Nanosonic for å maksimere presisjonen i skien.

PR90 Core

PR90 Core

PR90 er en triaksialforsterket polycell kjerne som brukes i Madshus Hypersonic ski. Kjernen har utmerkede egenskaper som lav vekt og demping. Kjernen er 3D formet på noen av skiene for å maksimere energi, kraftoverføring, respons og god skifølelse.

Polycell

Polycell

Polycell er et PU basert kjernemateriale som inneholder karbon og glassfiberforsterkninger. Dette brukes for å tilpasse skien til forskjellige forhold og skiløpere. Denne kjernen gir lav vekt og perfekt demping. Polycellkjernen er 3D formet på noen utvalgte modeller. Dette er for å ivareta en god respons og kraftoverføring i skien.

Air W

Air W

Air W er en lettvekts Madshus-trekjerne (Multicore). Trekjernen har med luftkanaler for å redusere vekt, og er perfekt formet for å passe skiens profil, og for å redusere unødig bruk av lim i produksjonen.

Multicore

Multicore

Multicore er en meget holdbar Madshus trekjerne.Multicorekjernen er laminert for å maksimere levetiden på kammeret i skien. Den gir ekstra styrke og bevegelighet til skien, og den er perfekt formet til skiens profil for å hindre unødig bruk av lim i produksjonen.